Швейцария бракува 60 стари зенитно-ракетни системи Rapier британско производство, въпреки че би

...
Швейцария бракува 60 стари зенитно-ракетни системи Rapier британско производство, въпреки че би
Коментари Харесай

Швейцария бракува 60 стари британски системи за ПВО отбрана Rapier

Швейцария бракува 60 остарели зенитно-ракетни системи Rapier британско произвеждане, макар че би могла да ги съобщи на Украйна.

Новинарската организация " Укринформ " цитира няколко швейцарски вестника, които настояват това.

Според тези издания швейцарското държавно управление е взело решението за извеждане от употреба на ракетите Rapier от края на 2022 година още през 2019 година

Швейцарските закони не разрешават доставката на оръжия в зони на бойни дейности, само че събеседниците на швейцарските вестници допускат, че нищо не пречи на Швейцария да върне или продаде Рапиерите на британците - които към този момент биха ги предали на украинците.

От началото на войната Швейцария е дала отговор на настояванията на Германия, Испания и Дания да съобщи на Украйна създадени от нея оръжия и муниции.

В изявление за NZZ am Sonntag в неделя Ален Берсе, президентът на Швейцария през тази година, съобщи, че за Швейцария е по-важно от всеки път да резервира непоколебим неутралитет.

" Швейцарските оръжия не би трябвало да се употребяват във война. Що се отнася до Швейцария, войната не е в нашите гени ", споделя Берсе, представен от Агенция Франс Прес.

Президентът осъди тези швейцарски политици, които приканват да се изостави политиката на непоколебим неутралитет поради войната в Украйна, и съобщи, че би желал войната да завърши допустимо най-скоро с договаряния.

Ракетната система земя-въздух Rapier с дребен обхват на деяние (до 8 км, при директна видимост) е създадена във Англия през 60-те години на предишния ХХ век.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР